Ο Γέροντας Παΐσιος

Ο ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Ο Όσιος Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης πνευματικό τέκνο του πατήρ Αρσενίου  ο εκ Φαράσσων Ασκητής Μοναχός με μεγάλη προφητική ικανότητα των ημερών μας και καθαρότητα σκέψης.
Ο Γέρων Παϊσιος, ο κατά κόσμον, Αρσένιος Εζνεπίδης του Προδρόμου και της Ευλαμπίας, γεννήθηκε στον Βαρασσό Φαράσσων το 1924 τον Ιούλιο. Ο πατέρας του πρόδρομος επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος του Βαρασσού και σεβάσμιος του Πατήρ Αρσένιου Χατζεφεντή  κατέγραφε ότι καλό και ότι θαυματουργό έβλεπε και άκουγε του Πατήρ Αρσένιου. Πριν ξεκινήσουν για το δρόμο της ανταλλαγής ζήτησε ο Χατσεφεντής όσα παιδιά είναι αβάπτιστα να τα φέρουν στην εκκλησία να τα βαπτίσουν. Βαπτίζοντας τα παιδιά είπε εσείς όλοι έχετε να αφήσετε κάποιον στο πόδι σας εγώ δεν δικαιούμαι να βάλω το όνομα μου. Εζήτησε από το συχωριανό του και τον αγαπητό του Πρόδρομο Εζνεπίδη, πρόεδρο του χωριού και ψάλτης του Ναού όπου λειτουργούσε ο πατήρ Χατσεφεντής να βαπτίσει το παιδί του. Έβαλε το όνομά του Αρσένιος. Το πνευματικό παιδάκι του πατήρ Χατσιεφεντή πήρε το όνομα, πήρε και την χάρη του Θεού και του Αγίου Αρσενίου. Με την ανταλλαγή εγκαταστάθηκαν στην Κόνιτσα με τους γονείς και τα 8 αδέρφια του.
Όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει για τον γέροντα Παϊσιο, άλλοι τον γνώρισαν από κοντά μίλησαν μαζί του και πήραν την ευλογία του είδαν την φιλοσοφία του, την καθαρότητα της σκέψης του. Ήταν η μεγάλη φυσιογνωμία του αιώνα μας. Το 1994 εκοιμήθει στο Άγιο όρος, ο Τάφος του ευρίσκεται στην ιερά μονή  του Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Ο Άγιος Αρσένιος σύμφωνα με την προφητεία του σε σαράντα μέρες μετά την ανταλλαγή εκοιμήθη στην Κέρκυρα και άφησε άξιο διάδοχο του και κληρονόμο τον Πατήρ Παϊσιο τον Αγιορείτη.

 

EnglishFrenchGermanGreekRussianTurkish
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται! | Content is protected!